Gemarineerde canaloupe
Bereiding
1. Pers de limoen en citroen uit. Schil de gember en rasp deze grof. Haal het topje van de munt en leg deze opzij.
2. Hak de rest van de kruiden (verveine/munt) fijn. Doe alles bij elkaar in een kommetje of pannetje.
3. Voeg er 50 ml water aan toe en verwarm het geheel. Haal het daarna van de warmtebron en laat het trekken.
4. Snijd de cantaloupe doormidden en haal de zaden eruit met een lepel. Snijd met een bolletjesstekers bolletjes uit de meloen. Heb je deze niet? Snijd dan de meloen in stukken.
5. Doe de meloen in een schaal en giet de marinade door de zeef op de meloen.
6. Hussel de marinade door de meloen en zet koel weg tot gebruik.
Ingrediƫnten
Aantal personen: 4 | K | R | P | |
---|---|---|---|---|
1 Cantaloupe | ||||
1 biologische Citroen | ||||
1 duim Gember | ||||
1 biologische Limoen | ||||
4 takjes verveine (citroenverbena) of citroenmunt |
Wat betekenen de bolletjes?
De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.
K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend