Feestelijke aspergesoep
Bereiding
1. Snijd de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd de koppen van de asperges en houd deze apart. Snijd de rest in stukken.
2. Kook de aspergestukken in water met wat zout voor 3 minuten en giet deze daarna af.
3. Kook ondertussen de aspergekoppen in 2 minuten beetgaar.
4. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit.
5. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pitten en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
6. Doe het rasp en sap samen met de aspergestukjes, de avocado, muntblaadjes en biogarde in de blender en voeg hier 200 ml water aan toe.
7. Mix in de blender tot een egale soep en verdeel over 4 borden en garneer met de aspergekoppen.
Ingrediënten
Aantal personen: 4 | M | NT |
---|
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend