Falafelsalade
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160C.
- Snipper de rode ui en hak de knoflook en peterselie fijn.
- Doe de kikkererwten, ui, knoflook, peterselie, komijnpoeder en ei in de keukenmachine en maal tot een grove pasta.
- Draai balletjes van het mengsel en druk ze op een met bakpapier beklede bakplaat plat.
- Bak de falafel gedurende 30 minuten in de oven tot ze knapperig zijn.
- Hak ondertussen de munt fijn en meng met wat peper door de biogarde.
- Verdeel de bladsla over vier borden, verdeel hier de falafel en granaatappelpitjes over.
- Dresseer met munt/biogardedressing.
Ingrediënten
Aantal personen: 2 | M | NT |
---|---|---|
8 el Biogarde | ||
1 Ei (kip) | ||
100 g pitjes Granaatappel | ||
400 g gekookt Kikkererwt | ||
1 teen Knoflook | ||
1 tl Komijnpoeder | ||
paar takjes Munt | ||
Peper (zwart) | ||
1 bosje Peterselie | ||
200 g Sla | ||
1 Ui (rode) |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend