Courgettespaghetti met peer en walnoot
Bereiding
- snijd de courgette in stukken van ongeveer 7 tot 10 cm lang
- draai er met een spirooli of juliennesnijder lange spaghettiachtige slierten van
- maak een dressing van de olijfolie, balsamico azijn, shoyu, appelazijn, oreganoblaadjes, zout en peper
- drapeer op elk bord een torentje courgette-spaghetti
- strooi er wat blokjes peer en walnoten overheen
- giet een beetje dressing over elk torentje en sprenkel wat dressing rondom
- verdeel eventueel nog wat gehakte dulse en wat extra blaadjes oregano over het gerecht
Dit recept is ontleend aan het boek Lekker Raw van Sandra de Vos.
Ingrediënten
Aantal personen: 4 | K | R | P | |
---|---|---|---|---|
1 el Appelazijn | ||||
1 el Balsamicoazijn | ||||
2 Courgette | ||||
2 el Olijfolie | ||||
1 el verse blaadjes, grof gehakt Oregano | ||||
2, geschild en in blokjes Peer | ||||
snufje Peper (zwart) | ||||
1 el Sojasaus | ||||
handje, grof gehakt Walnoot |
Wat betekenen de bolletjes?
De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.
K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend