Chinese kool met abrikoos
Bereiding
1. Snijd de halve kool heel fijn.
2. Voeg nu de overige Ingrediënten: toe. Meng alles goed door en roer nog regelmatig.
Mayonaise
Ingrediënten:
– 1 eidooier
– ½ tl mosterdpoeder
– 1 el citroensap
– 2 tot 3 dl olijfolie
– peper
– eventueel wat knoflookBereidingswijze:
1. Roer met een garde de eidooier met het mosterdpoeder los.
2. Doe nu het citroensap erbij.
3. Voeg onder voortdurend roeren druppelsgewijs de olie toe.
4. Stop met roeren als de mayonaise de goede dikte heeft.
5. Breng op smaak met peper en wat knoflook
De salade is lekker op een boterham of als gerecht bij de warme maaltijd!
Ingrediënten
Aantal personen: 2 | K | R | P | |
---|---|---|---|---|
6 gewelde ongezwavelde Abrikoos | ||||
2 el Biogarde | ||||
mespunt chili-, paprika- en kerriepoeder | ||||
1/2 Chinese kool | ||||
citroensap | ||||
geraspte Gember | ||||
1 Lente-ui | ||||
(zie kader) 3 el Mayonaise (zelf gemaakt) | ||||
2 el Olijfolie |
Wat betekenen de bolletjes?
De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.
K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend