Captain’s breakfast (havermoutpap met topping)
Bereiding
– Maak een pap van 50 gr havermout of havervlokken en 500 ml water of amandelmelk.
– Breng het water of de melk aan de kook en strooi er al roerend de havermout in.
– Laat de havermout op zacht vuur 10-15 minuten zachtjes koken tot het een dikke pap wordt. Roer regelmatig.
– Laat de pap van het vuur af nog 5 minuten staan. Verdeel de pap over 2 kommen.
Het recept is ontleend aan het boek “LEKKER! Havermout, quinoa en meer…”
Ingrediënten
Aantal personen: 2 | K | R | P | |
---|---|---|---|---|
500 ml Amandelmelk | ||||
50 g Havermout | ||||
500 ml Water toegepast in een gerecht |
Wat betekenen de bolletjes?
De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.
K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend