
Cantaloupe salade
Bereiding
1. Halveer de nectarines, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in partjes. Smoor de partjes kort in een klein klontje boter. Zet de partjes apart om af te koelen.
2. Verdeel de veldsla over de borden. Halveer de meloen, verwijder de pitten, schil de vrucht en verdeel deze in plakken of blokjes.
3. Leg de meloen op de sla. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes over de sla.
4. Verdeel de nectarinepartjes over de borden.
5. Verkruimel de geitenkaas over de borden.
6. Druppel de lijnzaadolie over de salade. En breng op smaak met grof gemalen zwarte peper.
Ingrediënten
Aantal personen: 4 | K | R | P | |
---|---|---|---|---|
20 g Basilicum | ||||
50 gr Kaas (jong, geitenmelk) | ||||
2 el Lijnzaadolie | ||||
2 Nectarines | ||||
naar smaak peper | ||||
100 g Veldsla |
Wat betekenen de bolletjes?
De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.
K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend