Broccolikoekjes
Bereiding
- Was de broccoli goed en snijd deze in stukjes.
- Kook de broccoli in water met zout en laat afkoelen.
- Snijd de knoflook en de ui in kleine stukjes.
- Verwijder de zaadjes uit de rode peper en hak de peper fijn.
- Maak een beslag van de eieren, melk, kaas, quinoameel, zout en peper.
- Doe alles bij elkaar. Voeg eventueel nog bieslook of koriander toe.
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de koekjes in ongeveer 2 minuten goudbruin. Serveer ze warm of koud.
Recept ontleend aan kookboek Good Food
Ingrediënten
Aantal personen: 4 | K | R | P | |
---|---|---|---|---|
klein handje Bieslook | ||||
1 hele Broccoli | ||||
2 Ei (kip) | ||||
100 g Kaas (jong, geitenmelk) | ||||
1 teen Knoflook | ||||
60 ml Melk | ||||
Olijfolie | ||||
Peper (zwart) | ||||
15 el Quinoameel | ||||
halve Spaanse peper | ||||
1 Ui |
Wat betekenen de bolletjes?
De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.
K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend