Basis groentebouillon
Bereiding
- Snijd de groenten (venkel, wortelen, knolselderij) in grove stukken. Alleen de schone schillen en harde delen gebruiken voor het trekken van de bouillon.
- Breng alle ingrediënten bij elkaar in een pan aan de kook en laat het op laag vuur ca. 3 kwartier trekken.
- Haal vervolgens de groenten uit de pan, bijvoorbeeld met een schuimspaan of via een zeef.
- De bouillon is nu klaar. U kunt deze bouillon als drank gebruiken of als basis voor een soep.
Ingrediënten
Aantal personen: 4 | M | NT |
---|---|---|
Bieslook | ||
2 Bosui | ||
halve el (zonder zout) Groentebouillonpoeder | ||
stuk Knolselderij | ||
1 Laurierblad | ||
takje Peterselie | ||
1 Prei | ||
takje Rozemarijn | ||
takje Selderij | ||
takje Tijm | ||
halve Venkel | ||
1 lt Water toegepast in een gerecht | ||
2 grote Wortel (peen) |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend