De MMV is een vrijwilligersorganisatie.
Het bestuur bestaat uit de volgende personen:
Marlie Hillekens (voorzitter), Jeanne Cox (secretaris), Peter Gooijer (penningmeester), Jan Meijerink (vrijwilligers/lotgenoten), Anne-Marie Poorthuis (onderzoek), Hannie Luiten (Communicatie en Media).
Naast de ruim honderd vrijwilligers is er een Centraal Bureau dat zorg draagt voor de ledenadministratie, het telefoonverkeer afhandelt, vrijwilligers ondersteunt en begeleidt en de organisatie verzorgt rondom beurzen, ledendagen en andere kleinschalige activiteiten in de regio.
Meer weten over vrijwilligerswerk bij MMV? Klik hier.
Adviesraden
Medisch Advies Raad
De Medisch Advies Raad adviseert het bestuur gevraagd en ongevraagd bij medisch kwesties. De raad bestaat uit NTTT-artsen Roland Lugten en Erik-Jan de Rijk.
Mediaraad
De Mediaraad adviseert en ondersteunt het bestuur bij mediazaken. Leden van de Mediaraad zijn Hans Klaasse (voorzitter), Ann van Veen (secretaris en NTTT-arts), Cor van Groningen (oud-hoofdredacteur Uitzicht), Gio Meijer (arts voor integrale geneeskunde en homeopathie) en Rineke Wisman (hoofdredacteur Uitzicht en coördinator van de website van MMV).
De MMV organisatie is in vijf werkpraktijken georganiseerd: Klik hier voor het organigram.
Klik hier voor de Statuten en klik hier voor het Huishoudelijk Reglement.
De geschiedenis van MMV
MMV is de afkorting van ‘Moermanvereniging’. De vereniging is in 1974 opgericht door Gré Strating, die haar door artsen opgegeven 10-jarige zoon Theo zag genezen van een hersentumor. Zij werkte samen met verpleegkundige Martje van Tyum die haar op het dieet van Cornelis Moerman wees.
Moerman was een huisarts die na jarenlang onderzoek en ervaring tot de overtuiging kwam dat kanker een gevolg is van een ontspoorde stofwisseling. In de jaren zeventig en tachtig was er op radio en tv veel aandacht voor dit dieet. Beluister hier een interview met Marlie Hillekens, de MMV-voorzitter, in een interview op de radio.
Dokter Moerman overleed in 1988, maar zijn benadering ging niet verloren. Het gedachtengoed werd voortgezet en verder ontwikkeld door artsen die hij zelf met de therapie vertrouwd had gemaakt, zoals Albert Ronhaar (De Krim) en Henk Schram (Berlicum). Deze artsen leidden weer andere artsen op, die zich verenigden onder de naam: Niet-Toxische Tumor Therapie (NTTT). Deze artsenwerkgroep bestaat momenteel uit vijftien artsen die meerdere malen per jaar bij elkaar komt.
Wat is het doel van de therapie?
De dieetadviezen zijn gericht op het verlagen van de toxische belasting en het optimaliseren van het immuunsysteem. De aanvankelijk gestencilde nieuwsbrief van de vereniging groeide uit tot het ledenmagazine Uitzicht, een journalistiek volwaardig verenigingsblad. In de eerste uitgaven werd informatie gegeven over kanker(behandelingen) en andere degeneratieve ziekten en wisselden leden ervaringen, informatie en recepten uit.
Naast het magazine Uitzicht kwam in 2012 de website online en bestaat sinds 2015 de wekelijkse nieuwsbrief Divitaal die momenteel naar 5.500 abonnees wordt verstuurd.
Het bestuur van MMV is ook bestuur van de Stichting Amnestie, een steunfonds waarmee onderzoek gefinancierd wordt om het belang van goede voeding en leefstijl te onderbouwen.