De ledendag in Dongen trok een volle zaal. Emotioneel en sterkend waren de lezingen van Pia de Jong en Peter Gooijer die vertelden over hun persoonlijke ervaringen met kanker. In de middag gaf NTTT-arts Ann van Veen college over epigenetica: wat kunnen we zelf doen om gezond te blijven? Onderaan de foto’s voor de liefhebbers het recept voor de populaire champignonwalnootpesto.
Fotografie: Nadia ten Wolde
Het recept voor de champignonwalnootpesto:
Ingrediënten: 200 gr kastanjechampignons, olijfolie, 5 gedroogde tomaten, 100 gr walnoten, 1/2 bos peterselie, 2-3 teentjes knoflook, peper, citroen
Bereidingswijze:
1. Week de walnoten 10-30 min. in koud water.
2. Laat ze dertig minuten uitlekken (ze moeten niet nat zijn, eventueel afdrogen met een doek )
3. Borstel de champignons schoon met een beetje keukenpapier. Snijd ze in kwarten.
4. Maak de knoflook schoon en snijd in plakjes.
5. Smoor beide op een laag vuur gaar in de olijfolie.
6. Laat uitlekken en gebruik het vrijgekomen vocht in een soep of saus.
7. Was de peterselie en snijd grof.
8. Pureer alles in een keukenmachine.
9. Breng op smaak met peper en citroensap of rasp.
MMV maakt wekelijks een selectie uit het nieuws over voeding en leefstijl in relatie tot kanker en andere medische condities.
Inschrijven nieuwsbrief