Tijdens een rondleiding meer te weten komen over de praktijk van en de filosofie achter biodynamische landbouw. En daarna aan tafel om de combinatie van agrarisch vakmanschap en kookkunst te proeven. De zeven uitverkochte diners op vier biologisch dynamische boerderijen vorig jaar, smaakten naar meer. Daarom pakt de Biodynamische Vereniging het dit jaar groter aan.
Wat doet een rijk bodemleven met de voedingswaarde van landbouwgewassen, welke rol heeft vruchtwisseling daarin en hoe pakt dat uit op biodiversiteit? De eigenheid van plant en dier, de aandacht en het bewustzijn van boer en kok: kun je dat proeven? Kom daar achter tijdens één – of meer – van de diners die vanaf dit weekend op negen boerderijen en tuinderijen georganiseerd worden.
De verbinding tussen bodem en buik, tussen boer en burger en de bijdrage daaraan van culinaire creativiteit. Het zijn thema’s die altijd actueel blijven en zich toch het plezierigst laten bespreken in het gezelschap van gelijkgestemden en onder het genot van een voedzame maaltijd. Met deelnemende boerderijen van Brabant tot Groningen is deze unieke ervaring nu voor veel meer mensen binnen bereik.
Aanmelden
Een rappe aanmelding is aan te bevelen. De eerste gelegenheid, op Ekoboerderij Arink in de Achterhoek, is namelijk al volgeboekt. Aan de eettafel op ’t Leeuweriksveld, nabij Emmen, zijn nog plaatsen vrij. Kok-op-locatie Alberta Rollema verzorgd daar onder meer op zaterdag 13 mei het diner. Een dag later – moederdag – is op de Noorderhoeve in het Noord-Hollandse Schoorl ook nog ruimte om aan te schuiven.
Zie voor informatie over de deelnemende boerderijen en tuinderijen, datums, tijden, prijzen en contactgegevens deze pagina van de Biodynamische Vereniging. Nog niet alle diners zijn gepland dus houd het in de gaten.
Kok en coördinator Ilse van den Bosch van Voedsaam in actie tijdens een tuindiner. Foto Marieke van Esch
Foto boven: Amuses van Alberta Rollema
MMV maakt wekelijks een selectie uit het nieuws over voeding en leefstijl in relatie tot kanker en andere medische condities.
Inschrijven nieuwsbrief