Aioli (knoflookmayonaise)
Bereiding
1 Zorg dat het water en de olijfolie op kamertemperatuur zijn. Snijd de knoflook in kleine stukjes. Wrijf de knoflook met het zout in een vijzel tot een smeuïge pasta.
2 Voeg de eidooiers toe en roer stevig met de stamper tot de pasta lichter wordt.
3 Begin langzaam de olijfolie toe te voegen en blijf roeren. In het begin voeg je de olie in een dun straaltje toe, totdat het ‘pakt’. Daarna kan je iets scheutiger gieten met de olie. Maar blijf stevig roeren.
4 Is de aioli erg dik, voeg dan een of twee theelepels water toe, totdat je de juiste substantie hebt.
5 Afdekken en tot gebruik bewaren in de koelkast.
Lekker bij groenten uit de oven!
Ingrediënten
Aantal personen: 2 | M | NT |
---|---|---|
2 Eidooier | ||
1 hele gepelde bol Knoflook | ||
500 ml Olijfolie | ||
2 tl Water toegepast in een gerecht | ||
snufje Zout (keltisch zeezout en himalayazout) |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend