Knoflooksoep
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 120 ºC.
2. Snijd de bollen knoflook in helften. Leg de bollen op een met bakpapier beklede bakplaat of ovenschaal in het midden van de oven en pof ze in ca. 60 min. gaar.
3. Neem de knoflook uit de oven en laat iets afkoelen. Wip met een mes de tenen knoflook eruit.
4. Snipper de ui. Smelt de boter in een soeppan en fruit de ui met de laurierblaadjes en de kruidnagel 10 minuten op een zachte warmtebron.
5. Voeg de knoflook met het meel toe aan de ui en bak 1 minuut mee. Voeg de havermelk/room, en bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 30 minuten zachtjes koken met de deksel schuin op de pan.
6. Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met de staafmixer.
Ingrediënten
Aantal personen: 4 | M | NT |
---|---|---|
1 mespuntje Gemalen kruidnagel | ||
1 liter Groentebouillon (zelfgemaakt) | ||
200 ml Havermelk | ||
anderhalve bol verse Knoflook | ||
2 kleine gedroogde Laurierblad | ||
15 g Roomboter | ||
2 kleine Ui | ||
anderhalve el Volkorenmeel |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend