Verse jonge geitenkaas met mosterd
Bereiding
1. Spoel een pannetje om met koud water. Verwarm hierin de geitenmelk op een middelhoge warmtebron en voeg het sap van de halve citroen toe.
2. Breng de geitenmelk aan de kook, roer af en toe door met een houten lepel. Als de melk flink kookt en is gaan schiften zet je het vuur uit en voeg je het mosterdzaad toe.
3. Zet de vergiet op een grote (beslag)kom en bedek deze met een schone thee- of kaasdoek. Giet de geitenmelk hierop en laat het vocht eruit lekken.
4. Zet na circa een half uur in de koelkast. Na ongeveer twee uur uitlekken is de verse geitenkaas klaar.
Ingrediënten
Aantal personen: 2 | M | NT |
---|
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend