Feestelijke fruitgelei
Bereiding
1. Doe alle vruchten in een steelpan.
2. Maak een kruidenzakje met het kaneelstokje en de kruidnagels.
3. Voeg de granaatappelmelasse toe aan de vruchten.
4. Het zakje nu bij de vruchten leggen.
5. Laat de vruchten op een zachte warmtebron garen. Laat het zakje nog een nachtje in de vruchtenmassa liggen.
6. Haar het zakje er de volgende dag uit en pureer het mengsel tot een gladde massa.
7. Voeg nu ook een lepel fijngehakte amandelen toe.
8. Bewaar de gelei in de koelkast.
9. Schep de kwark met vruchtengelei in de glazen, versier het met vers fruit en munt, zodat het een feestelijk toetje wordt.
Ingrediënten
Aantal personen: 1 | M | NT |
---|---|---|
handvol fijngehakte Amandel (bitter) | ||
50 g ongezoete Cranberry | ||
enkele Framboos | ||
2 tl Granaatappelpitjes | ||
1 kaneelstokje | ||
100 g diepvries Kers | ||
4 Kruidnagel | ||
2 dessertlepels Kwark | ||
blaadjes Munt | ||
100 g Zwarte bes |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend