Linzen Dahl
Bereiding
1. Was de linzen en kook ze in 500 ml water in 10-15 minuten gaar.
2. Snijd de ui fijn en pers de knoflook. Hak de tomaten in blokjes.
3. Verwarm een scheut roomboter in een pan en fruit hier de ui en de knoflook in. Pers dan ook de gember en voeg deze samen met de kurkuma, de garam masala, kokosrasp en het komijnpoeder toe. Laat even smoren.
4. Giet dan de amandelmelk in de pan en voeg de tomatenblokjes toe. Laat dit op een zachte warmtebron ongeveer 10 minuten doorkoken.
5. Als de linzen gaar zijn, giet ze dan af en voeg ze ook toe.
6. Verdeel de dahl over twee kommen en garneer met wat verse koriander. Serveer met brood.
Ingrediënten
Aantal personen: 4 | M | NT |
---|
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend