Rode bietsalade met linzen
Bereiding
1. Spoel de linzen af.
2. Doe de linzen in een schaal en giet er kokend water over.
3. Laat dit gedurende een uur zo staan.
4. Doe de linzen in een zeef en laat ze goed uitlekken.
5. Smelt de roomboter in een koekenpan.
6. Nu de uitgelekte linzen er bij en ook de kruiden.
7. Laat de linzen zachtjes in de boter stoven.
8. Rasp de rauwe jonge bietjes.
9. Garneer de bietjes op een schaal samen met de linzen.
Lekker met wat jonge geitenkaas en een rauwkost salade. Ook lekker met een geraspte appel of peer.
Ingrediënten
Aantal personen: 3 | M | NT |
---|---|---|
1 Bosui | ||
2 tl Kurkuma | ||
150 g Linzen | ||
2 tl Paprikapoeder | ||
iets Peper (zwart) | ||
2 tl Ras el Hanout | ||
500 g Rode biet | ||
1 el Roomboter |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend