Warm appeltje met notencrunch
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 130 graden.
2. Doe de noten in een theedoek en sla ze met een hamer grof kapot maar niet te fijn.
3. Verdeel de noten over de bakplaat. Voeg nu het kaneel en de olie toe. Rooster de notencrunch in maximaal 20 minuten lichtbruin. Roer na 10 minuten het geheel door.
4. Laat de notencrunch afkoelen, bewaar deze in een pot. Deze hoeveelheid is goed voor vijf tot tien porties.
5. Smelt de boter in een koekenpan.
6. Snijd de appel in dunne schijfjes en bestrooi deze met kaneel. Deksel op de pan en even laten stoven. Heerlijk als nagerecht of bij de koffie of thee.
Let op dat je noten niet langer roostert dan 20 minuten en niet op een hogere temperatuur om de vorming van de (kankerverwekkende stof) acrylamide te voorkomen.
Ingrediënten
Aantal personen: 2 | M | NT |
---|---|---|
50 g Amandel (zoet) | ||
1 Appel | ||
50 g Hazelnoot | ||
2 tl Kaneel | ||
2 tot 3 el Notenolie | ||
50 g Pecannoot | ||
1 el Pijnboompit | ||
1 klontje Roomboter |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend