Knolselderijpuree met gekleurde wortel
Bereiding
Was de wortelen, snijd ze door de lengte en leg deze in een ovenschaal.
Rasp hier de sinaasappel overheen en pers deze daarna uit over de wortelen. Laat gedurende 25 minuten in de oven pruttelen op 100 graden.
Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes. Breng met voldoende water en het lavasblad aan de kook.
Laat het vijftien minuten pruttelen en giet dan af. Vang een beetje ‘bouillon’ op, waarmee je straks de puree smeuïger maakt.
Snipper tijdens het koken van de knolselderij de ui en smoor deze glazig in roomboter. Voeg de gekookte knolselderij, roomboter en ui samen. Pureer met een staafmixer of gebruik een stamper.
Voeg eventueel nog wat bouillon toe om het smeuïg te maken.
Schep de romige puree op de borden en serveer de wortels op de puree.
Garneer met wat verse bieslook.
Ingrediënten
Aantal personen: 4 | M | NT |
---|---|---|
10 g Bieslook | ||
1 Knolselderij | ||
1 blad van de Maggiplant (Lavas) | ||
50 g Roomboter | ||
1 Sinaasappel | ||
1 grote Ui | ||
200 g gekleurde Wortel (peen) |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend