Schorseneren risotto
Bereiding
1.Vul een ruime kom met koud water en het sap van een citroen.
2. Schrob onder de kraan het zand van de schorseneren. Schil ze vervolgens met een dunschiller en dompel ze onmiddellijk onder in het citroenwater om te voorkomen dat de schorseneren bruin kleuren
3. Breng in een kookpan water met wat zeezout aan de kook. Snijd de schorseneren in stukken van ongeveer 4 cm, en kook ze in ca. 10 minuten beetgaar. Giet de schorseneren af en laat ze goed uitlekken
4. Breng water met zeezout aan de kook voor haver. Kook de haver beetgaar. Verhit de boter in een hapjespan en smoor de schorseneren zachtjes. Haal enkele schorseneren uit de pan voor de garnering. Voeg aan de overige schorseneren de sinaasappelschil, het piment, de havermelk en vlozaad en peper en zeezout naar smaak toe. Laat de schorseneren op een zacht vuurtje wat indikken.
5. Giet de haver af en roer het door de schorseneren-roomsaus. Verdeel de ‘risotto’ over twee borden en garneer met de achtergehouden schorseneren, de hazelnoten en de peterselie
Tip: Trek keukenhandschoenen aan; het witte vocht in schorseneren maakt hardnekkige bruine vlekken op je huid die je maar moeilijk krijgt weg gewassen.
Ingrediënten
Aantal personen: 4 | M | NT |
---|---|---|
1 Citroen | ||
100 g Haver | ||
200 ml Havermelk | ||
1 el grof gehakte Hazelnoot | ||
Peper (zwart) | ||
1 handje verse, grof gehakte Peterselie | ||
1 tl piment | ||
1 el Roomboter | ||
500 g Schorseneer | ||
geraspte schil van 1 Sinaasappel | ||
1 el Vlozaad |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend