Perenchutney
Bereiding
- Schil de peren en goudreinet en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm.
- Snipper de rode uien.
- Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de uien tot ze glazig zijn.
- Voeg de appel, rozijnen, kaneel, gemberpoeder, kruidnagel en het citroen- en sinaasappelsap toe en laat gedurende 10 minuten zachtjes pruttelen tot de appel zacht is.
- Voeg dan de peer toe en laat nog 20 minuten zachtjes afgedekt koken.
- Schep de chutney in gesteriliseerde jampotten of weckpotten tot de rand vol en zet de potten met deksel 5 minuten op de kop. Draai ze daarna weer om en laat verder afkoelen.
Ingrediënten
Aantal personen: 2 | M | NT |
---|
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend