Zelfgemaakte kaas met fenegriek
Bereiding
- Bedek een zeef met een kaasdoek en hang deze in een kom.
- Breng de melk met de fenegriek zachtjes aan de kook, en roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
- Schenk al roerende de citroen er in een dun straaltje erbij.
- Neem de pan van het vuur en blijf roeren tot de melk zich scheidt in witte kaas en wei.
- Voeg een theelepel zout toe aan de witte kaas.
- Giet het mengsel in de zeef met het kaasdoek.
- Neem de punten van de kaasdoek bij elkaar en haal uit de zeef. Draai de kaasdoek, om de kaasbal strakker aan te trekken en om het vocht eruit te persen.
- Hang de doek aan een haakje met een kom eronder, zodat het vocht eruit loopt.
- Laat de kaas zo minimaal een uur uitlekken.
- Wanneer de kaas zijn vocht verloren heeft dient men hem in de koelkast te bewaren al dan niet meteen op te eten.
Ingrediënten
Aantal personen: 2 | M | NT |
---|
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend