Salade met avocado, frambozen en vlierbessencompote
Bereiding
1. Laat de gedroogde abrikozen een uur wellen in water.
2. Giet de abrikozen af en zet met 100 ml water op het vuur. Laat op heel zacht vuur of op een sudderplaatje gedurende een uur koken tot de abrikozen zacht zijn.
3. Pureer de abrikozen tot een gladde saus.
4. Voeg de vlierbessen en het sap van de halve citroen aan de abrikozensaus toe en laat nog zachtjes even door pruttelen tot de vlierbessen zacht zijn. Laat afkoelen.
5. Was voor de salade de kropjes ‘little gem’ en verdeel over twee borden.
6. Snijd de avocado een reepjes en verdeel over de twee borden.
7. Was de frambozen en snijd ze in tweeën.
8. Verdeel de frambozen, walnoten en eventueel de zachte geitenkaas over de salade.
9. Besprenkel met een beetje olijfolie en verdeel wat van de compote over de salade.
Ingrediënten
Aantal personen: 2 | M | NT |
---|
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend