Pruimen-rijstpudding
Bereiding
- Laat de pruimen eerst 24 uur in water weken. Het water (weekvocht) weggooien na het weken. Droog de pruimen voorzichtig af met een schone theedoek.
- Snijd de geweekte pruimen in stukjes.
- Zet de melk op, doe de pruimen erin en breng het samen aan de kook.
- Voeg, als de melk kookt, de rijst al roerend toe en laat het zachtjes doorkoken. Zet daarbij het vuur laag en roer regelmatig door de pan.
- De pudding is gaar als het mengsel steviger wordt.
- Serveer de pruimen-rijstpudding in kleine schaaltjes of in een grote schaal.
Ingrediënten
Aantal personen: 4 | M | NT |
---|
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend