Bieten-ovenschotel met ui en kaas
Bereiding
- Kook de bieten gaar in ongeveer 30 minuten. Laat ze in koud water iets afkoelen. Pel ze en snijd ze in blokjes.
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
- Doe de bietjes in een ovenschaal en strooi er de tijm, komijn en het zout overheen.
- Hak de hazelnoten grof en rooster ze even kort in een droge koekenpan. Verdeel ze over de bietjes.
- Schil de uien en snijd ze in stukjes. Verwarm dan de olijfolie in de koekenpan en fruit de uien kort, ca. 1 minuut. Laat de uistukjes niet te zacht worden.
- Verdeel het uimengsel over de bietjes. Bedek de schotel met de geitenkaas.
- Schuif de ovenschaal in de oven en laat de geitenkaas smelten maar zeker niet bruin worden.
Ingrediënten
Aantal personen: 2 | M | NT |
---|---|---|
50 g Hazelnoot | ||
150 g Kaas (jong, geitenmelk) | ||
1 tl Komijn | ||
2 el Olijfolie | ||
700 g rauw Rode biet | ||
1 el Tijm | ||
2 Ui | ||
snufje Zout (keltisch zeezout en himalayazout) |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend