Vegetarische lasagne
Bereiding
- Fruit de ui in wat olie samen met de knoflook.
- Snijd de winterwortels en de bleekselderij fijn en voeg aan de ui toe. Bak even mee.
- Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en de kruiden toe en maak op smaak met (Keltisch) zout en peper. Laat op laag vuur 20-30 minuten pruttelen en inkoken.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de courgette over de lengte in dunne plakken.
- Bouw de lasagne op met eerst een laagje saus, beleg met een paar plakjes courgette, bedek met weer een laagje saus en herhaal dit tot de saus op is.
- Eindig met een laagje saus.
- Bedek de lasagne met plakken mozzarella, gehalveerde cherrytomaatjes, geraspte kaas en basilicum.
- Schuif in de oven voor ongeveer 30 minuten.
- Serveer de lasagne met een lekkere frisse salade en eventueel volkoren speltpasta.
Recept ontleend aan “Smakelijck, groenten voor elk moment van de dag” van Williene Klinck
Ingrediënten
Aantal personen: 4 | M | NT |
---|
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend