Witlofschuitjes met walnoottabouleh
Bereiding
- Rooster de walnoten ongeveer 3 minuten in een droge koekenpan tot hun aroma vrijkomt. Doe in een vijzel, voeg een snufje zout toe en stamp tot een grof mengsel. Zet apart.
- Klop alle ingredienten voor de dressing door elkaar.
- Meng de peterselie met de munt, de ui, het gedroogd fruit en de walnoten in een slakom. Verwijder het klokhuis van de appel, snijd de appel in heel kleine blokjes en voeg toe aan de kom.
- Voeg de dressing lepel voor lepel toe en meng na elke toevoeging. Stop wanneer alle ingredienten met dressing zijn bedekt; misschien heb je niet de hele dressing nodig.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Leg de witlofblaadjes op een bord, schep 1 of 2 theelepels tabouleh in elk schuitje en serveer
Recept overgenomen uit kookboek Vegan
Ingrediënten
Aantal personen: 4 | M | NT |
---|---|---|
2 el Agavesiroop | ||
1 Appel | ||
60 ml sap Citroen | ||
30 g Gojibes | ||
hand, fijngehakt Munt | ||
120 ml Olijfolie | ||
Peper (zwart) | ||
hand, fijngehakt Peterselie | ||
50 g, fijngesnipperd Ui (rode) | ||
100 g Walnoot | ||
16 blaadjes Witlof | ||
Zout (keltisch zeezout en himalayazout) |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend