Buddha Bowl
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 160C.
2. Schil de zoete aardappel en snijd deze in halve maantjes.
3. Schil de flespompoen en snijd deze in kleine blokjes.
4. Verdeel de zoete aardappel, pompoen en 100 g kikkererwten over een bakplaat maar hou ze wel gescheiden.
5. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout en bak ze gedurende 20-30 minuten in de oven gaar.
6. Kook ondertussen de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
7. Verwarm een klontje boter in de koekenpan en bak op laag vuur de spinazie tot het geslonken is.
8. Snijd de avocado in dunne plakjes.
9. Verdeel de zoete aardappel, de helft van de pompoen, de geroosterde kikkererwten, de spinazie, de quinoa en de avocado over twee borden.
10. Maal in de keukenmachine de andere helft van de pompoen en de gekookte kikkererwten tot een gladde puree. Gebruik eventueel wat olijfolie om te verdunnen.
11. Maak de buddhabowls af met een lepel pompoen-kikkererwtenpuree en de kiemen.
Op de foto is alfalfa gebruikt. Maar je kunt ook andere kiemen gebruiken!
Ingrediënten
Aantal personen: 2 | M | NT |
---|---|---|
halve Avocado | ||
kwart Flespompoen | ||
50 g Kiemen | ||
200 g gekookt Kikkererwt | ||
Olijfolie | ||
60 g Quinoa | ||
Roomboter | ||
100 g Spinazie | ||
1 Zoete aardappel/bataat |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend