Romige koolsalade
Bereiding
- Was de wortel goed en snijd in stukjes of rasp fijn.
- Crush de walnoten met je hand in grove stukjes.
- Snijd de witte en rode kool in heel dunne reepjes of rasp ze in sliertjes met de
- mandoline.
- Meng dit met de geraspte wortel.
- Maak een dressing door de sojayoghurt te mengen met mayonaise, mosterd, appelazijn, olijfolie, citroensap en citroenrasp.
- Voeg de dressing toe aan het koolmengsel en laat even staan, zodat alle smaken op elkaar kunnen inwerken en de kool wat zachter kan worden.
- Maak af met de walnoten en breng op smaak met peper en een snufje zout.
Variant:
- Voeg ½ mandarijn, 25 gewelde rozijnen en 1 tl kaneel toe voor een zoete, sinterklaasachtige salade.
- Vervang citroenrasp en citroensap door sap en rasp van een sinaasappel.
Recept overgenomen uit het boek Plant Power van Lisette Kreischer
Ingrediënten
Aantal personen: 4 | M | NT |
---|---|---|
halve tl Appelazijn | ||
1 el Biogarde | ||
1 tl sap plus halve tl rasp van de schil Citroen | ||
1 el Mayonaise (zelf gemaakt) | ||
2 tl Mosterd | ||
1 tl Olijfolie | ||
Peper (zwart) | ||
40 g Rode kool | ||
25 g Walnoot | ||
kwart Winterwortel | ||
40 g Witte kool | ||
Zout (keltisch zeezout en himalayazout) |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend