Boerenkool-zoete aardappelstamppot
Bereiding
1. Schil de aardappels en snijd in blokjes.
2. Leg de aardappels in een laagje water in de pan en leg hier de boerenkool op.
3.Kook de aardappelen en boerenkool in 20 minuten gaar.
4. Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen, de puntpaprika in dunne reepjes en de halve rode peper in dunne ringetjes.
5. Smoor de ui, paprika en rode peper in het klontje boter op laag vuur in een koekenpan.
6.Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp met een stamper tot een smeuïge stamppot.
7. Roer de gesmoorde rode ui, paprika en rode peper door de stamppot. Breng op smaak met wat peper en zout.
Tip: Ook lekker met wat zachte geitenkaas.
Ingrediënten
Aantal personen: 2 | M | NT |
---|---|---|
200 g Boerenkool | ||
1 Paprika | ||
klontje Roomboter | ||
halve Spaanse peper | ||
1 Ui (rode) | ||
2 middelgrote Zoete aardappel/bataat |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend