Midden-Oosterse rodebietensalade met grapefruitdressing
Bereiding
Maak eerst de dressing: doe de grapefruitschil, het grapefruitsap en de ahornsiroop in een pan en breng het geheel aan de kook op middelhoog vuur. Zet het vuur wat lager en laat het mengsel 5-10 minuten koken, tot er een siroop ontstaat. Schenk die in een kom en laat hem afkoelen terwijl je de andere ingrediënten bereidt*
Schil de rode bieten en snijd ze in heel dunne plakken (gebruik als het kan een mandoline).
Doe de rode bieten en de rode ui in een slakom en besprenkel ze met het citroensap. Zet ze 5 minuten opzij zodat het citroensap de biet wat zachter kan maken en de scherpe smaak van de ui kan afzwakken.
Schep de radijs en de kruiden erdoor en bestrooi de salade met de sumak. Besprenkel hem met de dressing en serveer direct.
* Om dit recept meer Moermanproof te maken, kun je honing gebruiken in plaats van ahornsiroop en de dressing niet tot siroop koken maar gewoon koud gebruiken.
Dit recept is ontleend aan het Borstkankerkookboek. Een recensie van dit boek door Marlie Hillekens vindt u hier.
Ingrediënten
Aantal personen: 4 | M | NT |
---|---|---|
2 tl Ahornsiroop | ||
handje Basilicum | ||
1 uitgeperst Citroen | ||
handje Dille | ||
1 (dunne reepjes schil en het sap) Grapefruit | ||
handje Koriander | ||
handje Peterselie | ||
100 g, in dunne plakjes Radijs | ||
4 middelgrote Rode biet | ||
kwart tl Sumak | ||
halve, in dunne ringen Ui (rode) |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend