Viskuit zijn de volledig rijpe eieren van een vis, die nog in de eierstokken zitten.
Viskuit zit, net zoals de eidooier van een kippenei, boordevol vitaminen (A, D en K2), mineralen (zink en jodium) en vetzuren (DHA en EPA) die essentieel zijn voor een goede gezondheid.
Gezonde kinderen
Viskuit is sinds de oudheid al een delicatesse en een superfood. Zelfs Peruaanse bergvolkeren reisden af naar zee om daar viskuit te halen. De reden hiervoor was simpelweg om “gezonde kinderen te krijgen”. Ook de eskimo’s gaven dit als antwoord op de vraag waarom ze viskuit dagelijks op het menu hadden staan. Door de samenstelling van mineralen, vitaminen en vetzuren die in viskuit te vinden zijn, is het het perfecte voedsel voor zwangeren, baby’s en kinderen.
Vitamine D
Volgens wetenschappelijk onderzoek bevat een theelepel viskuit 425 mcg vitamine D! Dit is in vergelijking net zoveel vitamine D als het lichaam zelf aanmaakt op een zomerse dag.
Het is aan te raden om te kiezen voor viskuit van de (wilde) zalm, het liefst van de Japanse Ikura zalm. Deze viskuit is oranjerood van kleur en heeft een ietwat zoete smaak.
Wanneer te verkrijgen:
Het gehele jaar.
Vitamines en mineralen:
Bevat vitamine A, D en K2, zink, jodium, DHA en EPA.