Zadencrackers
Bereiding
Verwarm het water totdat het lauw is
Doe het water in een kom en voeg de zonnebloem- en pompoenpitten toe. Laat dit een halfuurtje staan, zodat de pitten het water opnemen.
Maal het lijnzaad en voeg het eraan toe samen met het sesamzaad. Kneed het geheel goed door.
Verwarm de oven op 160 graden. Leg een vel bakpapier op de ovenplaat. Spreid het mengsel hier over uit.
Met een plastic folie of bakpapier tussen het mengsel en de deegroller krijg je het deeg mooi plat.
Leg ook over de bovenkant een vel bakpapier en laat ze in ongeveer 25 minuten gaar.
Snijd direct de crackers in vierkante of langwerpige stukken en bewaar ze goed afgesloten in een trommel.
Ingrediënten
Aantal personen: 2 | M | NT |
---|---|---|
125 g Lijnzaad | ||
50 g Pompoenpit | ||
25 g Sesamzaad | ||
180 ml Water toegepast in een gerecht | ||
50 g Zonnebloempit |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend