Zuivelaar Arla zal in zijn nieuwe fruit- en drinkyoghurts geen “rommel” meer stoppen.
Dat blijkt uit een bericht op Foodlog. Het bedrijf zegt alleen nog ingrediënten in zijn nieuwe fruit-en drinkyoghurts te verwerken die “natuurlijk” zijn.
Niet kunstmatig
Curieus is dat Arla met zijn kwalificatie “rommel” ook eigen producten brandmerkt. De natuurlijke producten betreffen maar een deel van het totale Arla-assortiment.
Arla vindt dat een product pas 100 procent natuurlijk mag heten als alle ingrediënten een natuurlijke oorsprong hebben, gemaakt met traditionele voedselbereidingsprocessen en vrij zijn van chemische modificatie: dus nul kunstmatige ingrediënten.
Stevia
Op VMT zegt Arlamanager Dennis Iseger dat er binnen het bedrijf flink wat discussie is geweest over wat nul procent rommel is. Daar kwam in ieder geval dit uit: “gemodificeerd zetmeel of sucralose zitten niet in onze nieuwe drinkyoghurt.”
De nieuwe drinkyoghurts zijn gezoet met geconcentreerd druivensap en stevia-extract om hun suikergehalte laag te houden.
MMV maakt wekelijks een selectie uit het nieuws over voeding en leefstijl in relatie tot kanker en andere medische condities.
Inschrijven nieuwsbrief