Broccoli-bonenschotel met champignonsaus
Bereiding
1. Snijd de broccoli in kleine roosjes en stoom ze kort gaar.
2. Kook ook de rode kidneybonen gaar.
3. Snijd de champignons in kleine plakjes.
4. Smelt de roomboter in een pan. Doe in 1 keer het meel bij de roomboter en blijf roeren. Voeg nu beetje voor beetje de amandelmelk toe. Goed blijven roeren tot een gladde dikke saus ontstaat.
5. Voeg dan de kruiden toe. En daarna de champignons. Is de saus te dun? Voeg dan een koffielepel vlozaad toe.
6. Schep de broccoli en de bonen op het bord en schep daar een paar lepels saus overheen.
Ingrediënten
Aantal personen: 3 | M | NT |
---|---|---|
75 g Amandelmeel | ||
Amandelmelk | ||
300 g Broccoli | ||
200 g champignons | ||
2 tl Curry Madras (zonder zout) | ||
250 g gekookt Kidneyboon | ||
2 verse staafjes, geraspt Kurkuma | ||
snufje Peper (zwart) | ||
50 g Roomboter | ||
2 tl Thai green curry |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend