Volkorenbrood
Bereiding
Bereiden met broodbakmachine:
1. Meng alles, behalve het zout, in de broodbakmachine en zet deze op kneedstand.
2. U kunt de kneedstand een keer herhalen als het geheel nog niet een samenhangend deeg is.
3. Is het deeg een samenhangend geheel, voeg dan het zout toe en kneed dit er kort doorheen.
4. Bak er dan een brood van met het bakprogramma voor volkorenbrood.
Bereiden met de hand:
1. Doe alle ingrediënten in een deegkom, behalve het zout. Voeg als laatste water toe. Meng en kneed het met de hand tot een samenhangend deeg. Is het deeg wat droog, voeg dan druppelsgewijs wat extra lauwwarm water toe. Voeg tenslotte het zout toe en kneed dit door het deeg.
2. Doe het deeg in een andere kom en dek het af met een vochtige, schone theedoek. Laat het bij kamertemperatuur rijzen.
3. Bak dan het deeg in een voorverwarmde oven op 175 graden en bak het brood in ca. 50 minuten goudbruin en gaar. Klop op de bovenkant van het brood; als dit hol klinkt, is het gaar.
Ingrediënten
Aantal personen: 2 | M | NT |
---|---|---|
1 zakje Gedroogde gist | ||
scheutje Honing | ||
4 tl Lecithine | ||
4 tl Lijnzaad | ||
100 g Pijnboompit | ||
100 g Pompoenpit | ||
8 tl Tarwekiemen | ||
1 tl Vitamine C poeder | ||
500 g Volkorenmeel | ||
300 ml Water toegepast in een gerecht | ||
100 g Zonnebloempit | ||
2 tl Zout (keltisch zeezout en himalayazout) |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend