Rucolasoep
Bereiding
1. Maak of verwarm de bouillon.
2. Snijd ondertussen de bosuitjes in ringetjes en pel en plet het teentje knoflook. Snijd de peterselie grof.
3. Doe de rucola (houd een volle hand apart ter garnering), bosuitjes, knoflook, peterselie, basilicum en tijm in de bouillon en laat het drie minuten zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en pureer tot een glad geheel. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel wat citroensap en roer nog even door.
4. Doe de soep in kommen en garneer met de rest van de rucola.
Ingrediënten
Aantal personen: 4 | M | NT |
---|---|---|
15 g blaadjes Basilicum | ||
3 Bosui | ||
optioneel citroensap | ||
1 lt Groentebouillon (zelfgemaakt) | ||
1 teentje knoflook | ||
versgemalen zwarte peper | ||
20 g platte Peterselie | ||
75 g Rucola | ||
1 el verse blaadjes Tijm |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend