Speltcrackers
Bereiding
1. Meng speltmeel, boter, water, en de helft van het zadenmengsel in een kom. Kneed dit tot een soepel deeg.
2. Maak er een bal van, en leg op een bakplaat met bakpapier. Rol dit met een deegroller uit tussen twee vellen bakpapier, zodat het niet aan je roller blijft plakken. En smeer in met wat water. Strooi de andere helft van het zadenmengsel er overheen. Druk dit zo stevig aan – bakpapier er weer tussen – dat ze in het deeg kleven.
3. Bak de crackers 30 minuten op 160 graden. Laat ze daarna afkoelen. De crackers zijn goed als ze kraken.
Ingrediënten
Aantal personen: 4 | M | NT |
---|---|---|
30 g Boekweit | ||
25 g Lijnzaad | ||
30 g Pistachenoot | ||
60 g Pompoenpit | ||
2 el Roomboter | ||
20 g Sesamzaad | ||
300 g speltmeel | ||
170 ml Water toegepast in een gerecht |
Wat betekenen de bolletjes?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke)
Moermandieet
of de
niet-toxische tumor therapie (NTTT)
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend