Beschrijving
Uitgelicht – bleekselderij
Interview – Op haar 37e krijgt Yolanda Perquin-Folmer (55) een schokkende diagnose: een borderline epitheeltumor in beide eierstokken. Achttien jaar en vele behandelingen later vindt ze samen met medici nog steeds nieuwe behandelmogelijkheden. Vijf jaar geleden paste ze haar voeding aan, sinds twee jaar volgt ze de Niet Toxische Tumor Therapie. ‘Ik merk dat goede voeding werkt.’
In de media – Sluwert
Wetenschap – Matig met zout, klinkt steevast het advies. Maar waarom? Zout – ook bekend als natriumchloride – behoort naast de zouten met kalium, calcium, magnesium, chloride en bicarbonaat tot de onmisbare stoffen die het lichaam nodig heeft. Wat doet natrium in het lichaam en waarop is die zuinigheid gebaseerd?
Interview – Na zijn 50e verjaardag besloot docent Marc Spitse (54) zich verdienstelijk te maken voor een goed doel. Hij werd bestuurslid
bij de MMV en moedigt anderen aan om ook die stap te zetten. ‘Vanuit betrokkenheid bij de vereniging hak je samen knopen door.’
Recepten – Soep met bleekselderij, salade met bleekselderij en waterkers, mayonaise, groene powerjuice
Achtergrond – Kiezen voor verse, biologische, in de buurt geteelde voeding is een investering in gezondheid. Veel mensen missen de financiële draagkracht voor deze investering. Want per calorie is dat stukken duurder dan industriële hoog bewerkte producten. Maar met een portie creativiteit en discipline kán het wel. Lizette Veenhuizen, moeder van vijf, vertelt hoe zij dat elke dag weer klaarspeelt.
Actueel – het laatste nieuws over onderzoek, voeding en kanker
Column Frits Muskiet – Is zout gevaarlijk voor metabool gezonde mensen?
Marry’s Kruidentuin – Marry bezingt de ‘wilde Roos’ en levert daar een mooi recept bij
Uit de spreekkamer – Uitgebreid antwoord van dokters mbt vragen over voeding tegen artrose, dendritische celtherapie en lectines